ОСТАННІ НОВИНИ

Проблеми статусу мають лише сім`ї «Правого сектора» та «ОУН»

|

 Проблем з підтвердженням участі в АТО та отримання посвідчень «Члени сім`ї загиблих» є лише у батальйонів «Правого сектора» та «ОУН». Про це йдеться у відповіді Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО на запит Української правди.

«На сьогодні є невизначеність, зокрема з документальним підтвердженням безпосередньої участі в АТО, лише з тими добровольчими формуваннями, які ще ніде не стоять на обліку і нікому не підпорядковані. Це батальйони Добровольчого Українського Корпусу Правого сектору та підрозділ ОУН», – йдеться в документі.

«Всі інші добровольчі батальйони підпорядковані Міноборони, МВС, Нацгвардії, СБУ тощо, то ж перебувають у законодавчому полі», – повідомили у держслужбі.

У відповіді акцентована увага і на тому, що є проблема із статусом волонтерів із зони АТО.

«Також існує проблема з документальним доведенням участі в АТО та наданням статусу учасників бойових дій волонтерам, багато з яких вже отримали поранення чи навіть загинули у зоні проведення АТО. Вирішення цих проблем належить до компетенції Верховної Ради», – йдеться у відповіді.

 

У Держслужбі повідомили, що в Комітетах ВР «вже опрацьовуються законопроекти щодо визнання учасниками бойових дій осіб, які у складі добровольчих формувань територіальної оборони, волонтери брали безпосередню участь в АТО, забезпечували її проведення».

У ДСВВ повідомили, що уже напрацювали законопроект ,який врегулює ці питання і спрямували його на погодження у Мінсоцполітики.

Як відомо, родичі загиблих бійців деяких добровольчих батальйонів через недопрацювання законодавства не можуть отримати гарантований соцзахист.

Фото: dailylviv.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *