ОСТАННІ НОВИНИ

У ЄС забули про Будапештський меморандум і хочуть автономії для терористів

|

Європейський союз очікує від Києва «поваги до культури і мови людей» і «автономного статусу для сходу», заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні. Водночас чиновниця не уточнила, що саме має на увазі, пише Радіо Свобода.

Окрім того, Моґеріні повідомила австрійському виданню Kurier, що Україні потрібні інституційні реформи, необхідно щось зробити з корупцією і знову привести економіку до працездатного стану. І відповідальна за ці перетворення Україна.

Росія ж, за словами чільного політика ЄС, несе відповідальність за безпеку на сході України. Росія є нині для Європейського союзу «стратегічною країною, але не стратегічним партнером» – «поведінка Росії щодо України не є поведінкою партнера ЄС», сказала вона.

Варто додати, що Федеріка Моґеріні донедавна була міністром закордонних справ Італії – країни, що є однією з найбільш проросійських у ЄС.

Чимало італійських політиків підтримують позиції Кремля в конфлікті навколо України, зокрема, вимогу до Києва щодо «федералізації України».

Нагадаємо, що після анексії АР Крим РФ вторглась на Донбас та підтримує терористів. Росія порушила головну вимогу Будапештського меморандуму – гарантування незалежності, суверенітету та існуючих кордонів України.

Фото: e-vestnik.bg

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *