ОСТАННІ НОВИНИ

Заарештували екс-керівника Міноборони

|

Колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід – тримання під вартою з одночасним визначенням застави у розмірі майже 16 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Генпрокуратурі.

За їхньою інформацією, арештований перебуває в слідчому ізоляторі міста Києва.

За даними ГПУ, Головна військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міноборони, які входять до складу комітету з конкурсних торгів.

У рамках провадження колишньому директору департаменту закупівель Міноборони оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

“Слідчим відділом військової прокуратури ГПУ встановлено, що вказаний посадовець у жовтні протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на постачання дизельного палива на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпалива для потреб Міністерства оборони України, зокрема сил АТО,становила 443 297 742 гривень”,  – зазначили у ГПУ.

21 листопада слідчим суддею Печерського суду м.Києва колишньому директору департаменту Міноборони обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з одночасним визначенням застави у розмірі майже 16 млн. грн. Арештований перебуває в слідчому ізоляторі м.Києва.

Cлідчим управлінням спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проведено обшуки за місцем роботи та проживання осіб Міноборони, зокрема в одного із заступників Міністра оборони України.

“Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю”, – уточнили у ГПУ.

Фото: www.volynnews.com 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *