ОСТАННІ НОВИНИ

Винищувачі НАТО 400 разів злітали по тривозі через провокації з боку РФ

|

Винищувачі НАТО більше 400 разів піднімалися в повітря поблизу повітряного простору країн альянсу через дії російської авіації, заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг, під час візиту до Естонії. Про це пише ZN.UA, посилаючись на сайт альянсу.

Столтенберг нагадав про випадки порушення літаками російських ВПС повітряного простору. «Дійсно, повітряна активність Росії виросла по всій Європі. Як наслідок, винищувачі НАТО піднімалися в повітря понад 400 разів поблизу повітряного простору країн альянсу – це на 50% більше, ніж торік», – зазначив генсек.

За словами Столтенберга, в країнах Балтії місія повітряної поліції НАТО в цьому році здійснила більше 100 перехоплень, що в три рази більше, ніж торік.

«Така поведінка є ризикованою і невиправданою. Так що НАТО залишається пильним. Ми знаходимося тут. І ми готові захищати всіх союзників проти будь-якої загрози», – підкреслив Столтенберг.

Вчора, 19 листопада, НАТО перехопив черговий російський військовий літак над Балтійським морем. Як зазначає альянс, активність літаків Росії стала більш провокаційною. Крім цього, генсек НАТО бачить загрозу для пасажирських літаків через військової авіації РФ. Проблема полягає в тому, що багато з російських пілотів не включають транспондери, не надають заздалегідь свої польотні плани і не встановлюють зв`язок з цивільними авіадиспетчерами.

 

Фото: elise.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *