ОСТАННІ НОВИНИ

Що буде з гривнею

|

Невдовзі гривня може впасти до 15 за долар, однак все ж курс нормалізується біля позначки 14. До того ж НБУ планує відмовитися від фіксованого валютного курсу, а це суттєво покращить ситуацію з коливаннями гривні, – коментує «Погляду» економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

«Не варто заявляти, що в Україні відбулося значне знецінення гривні. Якщо проаналізувати коливання курсу упродовж останнього місяця, то він був десь 14 – 14,5 за долар США. В цілому можна прогнозувати, що гривня таки впаде до 15 чи навіть більше за долар в короткотерміновому періоді, зокрема через паніку, яку викликає коливання курсу», – наголошує експерт.

Однак він переконаний, що той курс за кілька днів чи тижнів таки повернеться до 14 гривень за американський долар.

Водночас у Нацбанку заявляють, що Україна позбудеться фіксованого валютного курсу. За словами Олександра Жолудя, такі нововведення покращать ситуацію з валютою та коливаннями гривні.

«Це дуже позитивно. Адже багато проблем, які ми зараз маємо, це, власне, наслідок того, що останні роки ми тримали фіксований курс. Це призводило до значних викривлень в економіці. Та болісно відчувалося на ринку», – наголосив економіст.

Фото: dt.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *