ОСТАННІ НОВИНИ

Світло в кінці Бескидського тунелю з’явиться ще не скоро

|

На гірському перевалі у Карпатах, на перегоні Бескид-Скотарське, цілодобово тривають роботи із будівництва  двоколійного Бескидського тунелю. Будівельники вже пройшли 638 метрівверхнього уступа. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Укрзалізниці.

«Вибірка гірської породи для створення штучної пустоти, – це найскладніший етап спорудження цього важливого об’єкту. На темпи виконання робіт впливає характер гірської породи. Спорудження тунелю не припинятиметься і взимку»,– розповідають у Департаменті колії.

Новий тунель будується на відстані30 метріввід існуючого.

Довідка:

Згідно з основними техніко-економічними показниками проекту, довжина тунелю становитиме1,765 км, ширина –10,5 м, висота –8,5 м.

Інженерна споруда пролягатиме на глибині180 мвід поверхні Бескидського хребта. Після закінчення проходки тунелю фахівцями ПрАт «БА Інтербудмонтаж Україна» залізничничники прокладуть колії, мережі зв’язку та електрифікують цю дільницю.

Новий тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійним моніторингом внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.

 

Фото: www.zik.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *