ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи атакують на п`яти напрямках (мапа)

|

Протягом минулої доби в зоні проведення АТО загинули троє українських військовослужбовців, 13 отримали поранення. Про це в ході брифінгу заявив речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко, пише Українська правда.

«За минулу добу ми втратили трьох українських військовослужбовців, ще 13 дістали поранень», – повідомив Лисенко.

За даними РНБО, бойовики здійснюють обстріли по позиціях сил АТО у кількох напрямках.

 

На Донецькому напрямку з зенітних установок, артилерії, танків, гранатометів та стрілецької зброї чотири рази терористи обстріляли Донецький аеропорт.

З артилерії, гранатометів, мінометів та стрілецької зброї бойовики багаторазово обстріляли позиції сил АТО в районі н.п. Невельське, Сєверне, Майорськ, Авдіївка, Ленінське, Мар’їнка, Красногорівка, Кам’янка, Піски, Новокалинове, Троїцьке. Позиції сил АТО біля с. Тоненьке були обстріляні з реактивних установок “Град”.

На Дебальцевському напрямку з артилерії, гранатометів, мінометів та стрілецької зброї бойовики обстріляли позиції сил АТО біля н.п. Дебальцеве, Оленівка, Булавинське, Нікішине та біля кургану Гостра Могила.

На цьому ж напрямку терористами було обстріляно с.Вергулівку з реактивних установок “Град”.

На Первомайському напрямку з танків та мінометів терористи обстріляли наші позиції біля с.Кримське та м.Золоте. З “Граду” та стрілецької зброї обстріляно український взводний опорний пункт біля с.Трьохзібенка.

На Маріупольському напрямку бойовики обстріляли з танків та мінометів ротний опорний пункт біля с.Орлівське. З мінометів та гранатометів – позиції сил АТО біля н.п. Новоласпа, Старогнатівка, Заможне.

З артилерії обстріляно опорний пункт поблизу с. Гранітне, а по самому населеному пункту терористи вели мінометний вогонь.

У Маріуполі ситуація повністю контрольована, усі служби працюють у штатному режимі.

Біля Луганська в районі смт. Станиця Луганська з гранатометів терористи обстріляли два взводних опорних пункти сил АТО. Вогнем у відповідь наші військові знищують вогневі точки противника та змушують ворога постійно змінювати позиції.

Окрім того бойовики та ЗС РФ продовжують активно використовувати безпілотні літальні апарати та авіацію для здійснення повітряної розвідки.

“Прикордонники зафіксували 2 випадки польотів безпілотників. 1 літальний апарат рухався з АР Крим вглиб материкової України, інший – здійснював польоти поблизу Маріуполя. Також навпроти ділянки відділу прикордонної служби “Червоний Чабан” Херсонського загону зафіксовано проліт вздовж адміністративного кордону з тимчасово окупованою АР Крим вертольоту Мі-8 ЗС РФ та двох бойових  вертольотів Ка-52.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *