ОСТАННІ НОВИНИ

На благодійних вечорах у Торонто та Нью-Йорку зібрали $ 6,5 млн на розвиток УКУ

|

Під час благодійних вечорів у Торонто та Нью-Йорку 1-2 листопада президент Українського католицького університету владика Борис Ґудзяк офіційно оголосив Кампанію збору коштів для завершення будівництва нового університетського містечка та розвитку нових навчальних і наукових програм Університету. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі УКУ.

У 2010-му році Український католицький університет (УКУ) ініціював першу фазу Кампанії розвитку університету з метою зібрати 65,5 мільйонів доларів США до кінця 2016-го року. Завдяки жертовності численних меценатів станом на жовтень 2014 року було зібрано 70 відсотків від остаточної суми – тобто, понад 46 мільйонів.

Першим жертводавцем УКУ в рамках кампанії став папа Бенедикт XVI, який пожертвував на потреби Університету 100 тисяч євро, що йому подарували на День народження. Його приклад наслідували численні благодійники з Північної Америки, країн Західної Європи, України, а також різні фонди та фундації.

Оголошуючи кампанію публічно і звертаючись до меценатів, владика Борис Ґудзяк наголосив, що підтримка Університету є конкретним внеском у зміну України, у перемогу правди і в розвиток нового покоління. «Ми мусимо розуміти, що нова Україна будується цеглина за цеглиною, людина за людиною і конкретним заангажуванням, зокрема в цей проект. Так, усі разом ми міняємо Україну», – зазначив президент УКУ.

Варто зауважити, що студенти та викладачі УКУ від перших днів були учасниками Революції гідності зими 2013-2014 року, яка повалила злочинний режим Януковича і дала шанс прийти до влади новому уряду, який поважатиме демократичні принципи та людські права.

«Ті цінності, які Університет пропагував від заснування, зараз знаходять відгук у суспільстві. Українці, змінені Майданом, готові сприймати те, що пропонує УКУ. І тепер, коли Україна перебуває на вирішальному етапі свого звершення як незалежної держави та демократичного суспільства, ті, хто були на Майдані і хто бореться з агресором, добре розуміють, що наша країна вкрай потребує молодих, професійних, амбітних і моральних провідників. Вклад в освіту, у розвиток нового покоління лідерів є вкладом у майбутнє. Саме тому ми розпочали нашу кампанію під гаслом «Нове покоління для нової України», – пояснила проректор УКУ з питань розвитку та комунікації Наталя Климовська.

 

Два бенкети, що відбулися в Торонто і Нью-Йорку на початку листопада, до яких долучилися мер Львова Андрій Садовий, співачка та громадська діячка Руслана, переможниця конкурсу «Міс України 2013» та активістка Майдану Анна Заячківська, зібрали ще 6,5 млн. доларів на розвиток Університету. Найбільший даток на благодійному вечорі в Торонто – 5 млн. доларів – УКУ отримав від Родинної Фундації Джеймса Темертея, відомого мецената, який зробив чималий вклад у сприяння українсько-єврейського порозуміння. У Нью-Йорку – 1 млн. доларів від Адріана Сливоцького – всесвітньо відомого економіста українського походження, одного з найвпливовіших спеціалістів сучасного менеджменту.

 

«Цього року навіть ще більше, ніж це було в минулому, вечори на підтримку Українського католицького університету стають натхненними і життєдайними зустрічами людей, які віддані справі майбутнього України. Я дуже вдячний усім нашим меценатам і донорам за їхню відкритість, щедрість і заангажованість. Не сумніваюся, що кожен учасник цих зустрічей стане носієм добрих новин про УКУ, про Україну і про дивні Божі діла в наш час», – підкреслив владика Борис Ґудзяк.

Додамо, що благодійні вечори протягом листопада-грудня відбудуться ще в Клівленді та Чикаго (США), Калгарі та Монреалі (Канада), Києві, Лондоні та Парижі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *