ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не купуватиме вугілля у бойовиків - Продан

|

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості, Україна не веде переговорів щодо закупівлі вугілля з терористами так званих «ДНР» та «ЛНР».

Україна готова закуповувати для своїх потреб вугілля виключно у державних підприємств, які працюють в східних регіонах України, але не фінансуватиме ці закупівлі, співпрацюючи з бойовиками. Про це 5 листопада повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

«У нас там (на територіях, підконтрольних бойовикам – ред.) є державні підприємства,… ми можемо у них купувати. Наприклад, наші енергогенеруючі компанії, приватні компанії можуть купувати вугілля у держпідприємств», – заявив Продан.

«Звичайно ж, за умови, що буде можливість це вугілля поставити в Україну і бандити, по суті, не блокуватимуть транспортну інфраструктуру. Ми не ведемо жодних переговорів з жодними, так званими республіками», – додав він.

Нагадаємо, раніше з`явилася інформація про те, що Україна хоче купувати вугілля на підконтрольних проросійським бойовикам шахтах Донецької та Луганської областей. Зокрема перший заступник міністра енергетики Юрій Зюков заявляв, що таке вугілля коштувало б дешевше за імпортне.

Як повідомлялося, терористи, які орудують на Донбасі, продовжують вивозити українське вугілля до Росії. Зокрема, спостерігачі ОБСЄ щодня фіксують конвої з вантажівками.

Крім того, за даними міліції, з шахт «Червонопартизанська» та «Харківська», які входять в «ДТЕК Свердловантрацит», бойовики вже вивезли понад 500 тонн вугілля.

Разом з тим, у вересні міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україна уклала договори щодо постачання вугілля з Росії.

Інтерфакс-Україна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *