ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч на Львівщині через неправильне користування приладами обігріву постраждало 99 осіб

|

Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації закликає жителів області дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

За їхньою інформацією, з початку жовтня цього року в області виникло шість небезпечних подій, пов’язаних із порушенням правил експлуатації газового та пічного обладнання, внаслідок яких постраждало 10 осіб, з них чотири дитини. Всього від початку 2014 року внаслідок отруєння чадним газом (за різних обставин) загинуло дві особи (дорослі), та було госпіталізовано 99 осіб, у тому числі 38 дітей.

«Закликаємо жителів області неухильно дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід, а саме: відкривати кватирку на час роботи газових приладів; перевірити наявність тяги в димоходах та вентиляційних каналах;
слідкувати, щоб димові та вентиляційні канали були завжди справні; не закривати решітку вентиляційного каналу; не залишати працюючі газові прилади без нагляду; вчасно виявляти відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах і повідомляти про це будинкоутримувачів; після закінчення користування газовими приладами перекрити крани на газових приладах і перед ними», – йдеться у зверненні.

Департамент з питань цивільного захисту ЛОДА також наголошує, що у разі несправності газового обладнання потрібно викликати працівників ПАТ «Львівгаз» та негайно перекрити контрольні крани на газових приладах у разі витоку газу або раптового припинення подачі газу і повідомити аварійну службу за телефоном 104.

Фото: Львівський портал 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *