ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обрада просить Порошенка відкликати українських миротворців з-за кордону та залучити їх до АТО

|

Під час сьогоднішнього засідання Львівської обласної  ради депутати звернулися до президента України та Верховної Ради України щодо необхідності негайного відкликання українських миротворців, які беруть участь у міжнародних операціях, для залучення їх до проведення антитерористичної операції на сході України. За таке рішення проголосували 65 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

«Депутатський корпус Львівської облради дуже занепокоєний тією складною ситуацією, що склалась в районі проведення Збройними силами України антитерористичної операції.

Неприхована, відверта і відкрита допомога керівництва РФ ополченцям рейкових республік – ДНР та ЛНР, у формі передачі їм новітнього озброєння та засобів для його доставки фактично призвела до затягування успішного завершення АТО і неможливості встановлення стійкого миру на східних теренах нашої держави. Ескалація напруженості на Донбасі каталізується щораз більшою концентрацією угрупувань військ РФ зі значним наступальним потенціалом поблизу державного кордону України та посилення міліарних формувань сепаратистів за рахунок професійних військовослужбовців РФ. За таких надзвичайно важких умов, коли по обидва боки кордону «Гради» пекельним вогнем накривають українські військові підрозділи, вони, як ніколи, потребують підтримки і допомоги військових контингентів, які нагромадили чималий досвід, беручи участь у військових операціях і інших державах», – йдеться у зверненні.

Залучення вітчизняних миротворців до участі в АТО дасть змогу пришвидшити перемогу над сепаратистами, які стають дедалі небезпечнішими, вважають депутати Львівщини. Тож вони просять президента та ВР, як суб’єктів забезпечення національної безпеки України, врахувати реальні та потенційні загрози національним інтересам нашої держави, що склалась в сучасних умовах, а також відкликати підрозділи ЗСУ, які беруть участь у міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки в інших державах, для залучення їх в АТО на Донбасі, забезпечивши механізм його реалізації.  

Фото: wartime.org.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *