ОСТАННІ НОВИНИ

Європа вимагає проведення дочасних місцевих виборів на окупованому Донбасі

|

ЄС вітає проведення учорашніх парламентських виборів в Україні – йдеться у спільній заяві Президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея та Президента Європейської Комісії Жозе Мануела Баррозу з приводу парламентських виборів в Україні. Про це Львівському порталу повідомили у представництві Європейського союзу в Україні (Delegation Ukraine EU).

Як відомо, до відома взято попередні оцінки волевиявлення від ОБСЄ/БДІПЛ.

«Це було перемогою українського народу і демократії. Електоральний мандат, наданий українським народом, має бути реалізовано. Ми очікуємо на швидке формування нового уряду. Ґрунтуючись на результатах цих виборів, необхідно шукати широкий національний консенсус з метою інтенсифікації вкрай потрібних політичних та економічних реформ в Україні», – йдеться у заяві європейських дипломатів.

Відтак у ЄС сподіваються на тісну співпрацю з новою Верховною Радою і майбутнім новим урядом.

«Активізація процесу реформ, включаючи започаткування вседержавного національного діалогу, буде надважливою задля політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС, а також для консолідації єдності та внутрішньої згуртованості України. Ми очікуємо на тісну співпрацю з новою Верховною Радою і майбутнім новим урядом для допомоги у цих зусиллях», – сказано у заяві.

Водночас Європа нагадує про необхідність проведення дочасних місцевих виборів й на окупованому Донбасі.

«Ми нагадуємо про важливість проведення дочасних місцевих виборів на Донбасі, які відбудуться пізніше, у рамках українського законодавства. Також важливо, аби вони слугували меті з деескалації ситуації в регіоні та зосереджувалися на проведенні реформ за допомогою всеохопного діалогу між українським урядом та демократично обраними представниками», – йдеться у спільній заяві Ромпея та Баррозу.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *