У Львові масово чавили виноград

|

Сьогодні, 24 жовтня, у Львівському Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17) стартував один із найсмачніших фестів країни – V Свято Сиру і Вина. Традиційно захід розпочався із відкриття великої давильні винограду, де близько тонни винограду львівські ресторатори та відомі люди чавили ногами. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Два роки тому на Святі Сиру і Вина було започатковано цю традицію виготовлення фестивального вина. Давити виноград ногами – це ідеальний прес, який дозволяє видавити колір зі шкірки винограду, не розчавлюючи кісточки, що додають вину мутності та гіркоти. Ця виноградна атракція перетворилась для львів’ян та гостей міста у гарну традицію.

Цього року у велику давильню винограду прийшли почавити відомі ресторатори Вардкес Арзуманян та Марк Зархін, директор компанії «Чудо-Тур» Лев Підлісецький, власник унікального фермерського господарства D`Elise Бернар Віллем, шеф-кухар Citadel Inn Hotel & Resort Євгеній Сушко, імідж-дизайнер Z`s ZOZULYA Image Management Світлана Зозуля, а також директор «Свята Сиру і Вина» у Львові Андрій Сидор.

«Близько тонни винограду ми привезли із сонячного Закарпаття, щоб спільно із друзями Свята створити фестивальне вино, яким частуватимуть гостей наступного року. Приємно, що почавити виноград ногами у давильні винограду прийшли гості, які вже мають досвід із попередніх років, а також і нові учасники», – зазначив Андрій Сидор.

Традиційно в рамках Свята запрацював великий Ярмарок сиру та вина, де представлено продукцію як великих виробників та імпортерів, так і регіональні органічні продукти. Саме тут для кавоманів та поціновувачів вин Свічкова кав’ярня презентує ексклюзивне кавове вино.

Щодня на Святі Сиру і Вина діятиме шоу-майданчик кухарів Львова за підтримки Західної Шеф Групи. Організатори запрошують всіх гостей Свята на майстер-класи кулінарної майстерності.

Дизайнер по cork-arty Сергій Ткачук спеціально до Свята представив цікаву інсталяцію з винних корків та запрезентував картину із 1224 винних корків. Окрім цього, дизайнер проводить цікаві майстер-класи із створення аксесуарів з корків для відвідувачів.

Насолодитись вишуканим вином і смачним сиром та просто відпочити відвідувачі Свята можуть у спеціально облаштованій ленд-арт зоні, де всі меблі створено із сіна.

Протягом усіх днів Свято пропонує велику Інтерактивну програму для усієї родини. Дітей розважатимуть інтерактивні інсталяції від польського театру Wagabunda, а на сцені у денній програмі дітям буде запропоновано розваги, фокуси та конкурси від клоунів та акробатів.

Вражає усіх і генеральний партнер свята «Львівська свічкова мануфактура», яка спеціально до V Свята Сиру і Вина виготовила сирні свічки, які за формою, кольором нагадуватимуть справжній сир. А для найбільш допитливих ще й проводять майстер-класи, на яких показують і розказують як робити свічки.

Традиційно на Святі Сиру і Вина у суботу відзначать День The Beatles, а у неділю – День Сирника.

Фото: організаторів заходу 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *