ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові модернізують чотири школи та дві поліклініки

|

Департамент економічної політики Львівської міської ради розпочинає координацію проекту щодо здійснення заходів з підвищення енергоефективності у міських закладах освіти та охорони здоров’я. Відповідне рішення прийнято сьогодні засіданням виконавчого комітету ЛМР. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії.

Нещодавно між Львовом та Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) було підписано кредитний договір про фінансування заходів з підвищення енергоефективності будівель, що знаходяться в комунальній власності, а також про необхідність здійснення організації співпраці між учасниками проекту.

Проект, розроблений спільно зі Шведським агентством міжнародного розвитку (SIDA), охоплює модернізацію чотирьох шкіл і двох поліклінік, з метою зменшення споживання енергії та скорочення грошових витрат. Його реалізація передбачає також модернізацію опалювальних систем, заміну вікон, ізоляцію труб, оновлення освітлення та інші заходи, пов’язані з енергозбереженням.

Серед об’єктів модернізації – ЗОШ 1 ст. «Світанок», НВК ім. В. Симоненка, гімназія «Престиж», ЗОШ-інтернат №2, Комунальні 4-та та 6-та міські поліклініки.

«Цей кредитний договір з корпорацією НЕФКО є надзвичайно важливим для міста, адже ефективне використання енергоресурсів означає значну економію коштів міського бюджету», – підкреслює директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Довідка

Безпосереднє фінансування вже другого такого проекту НЕФКО у Львові здійснюватимуть у рамках кредитної програми «Енергозбереження», що спрямована на підтримку заходів з енергозбереження в будівлях муніципальної власності – зокрема, шкіл, дитячих садочків, лікарень та спортивних закладів. На сьогодні програма надає кредити лише українським та російським органам місцевої влади та державним підприємствам.

Фото: vk.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *