ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч прокурори Львівщини заявили позовів на 162 млн грн.

|

На Львівщині цьогоріч з метою захисту інтересів держави та громадян прокурори заявили позовів на суму 162 млн. грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Із заявлених понад 1 тис. позовів вказаної категорії понад 800 – уже задоволено, а сума, на яку реально виконано рішення судів, перевищує 78 млн. грн.

Зокрема, особлива увага органами прокуратури відводилась питанню захисту державної та комунальної власності. У цій сфері за результатами перевірок законності відчуження та надання в оренду такого майна до судів подано позовів на суму понад 50 млн. грн.

До прикладу, завдяки наполегливій позиції прокуратури, визнано недійсним рішення виконавчого комітету та скасовано свідоцтво про право власності на приміщення в центральній частині м. Львова, на вул. Куліша, площею понад 3 тис. кв. м та вартістю більше 3, 4 млн. грн. Відтак, вказану будівлю повернуто законному власнику – державі.

Водночас вжито ефективних заходів реагування на факти порушень земельного законодавства. Так, судами задоволено уже 136 позовів прокурорів у цій сфері, відтак попереджено незаконне надання132 газемель державної та комунальної власності, вартістю 65 млн. грн. При цьому, у провадженні судів перебуває ще більше 200 позовних заяв прокурорів щодо земель, площею33,5 га, вартість яких перевищує 52 млн. грн.

Органами прокуратури відреаговано і на порушення прав соціально вразливих верств населення, у тому числі, з питань оплати праці. Так, за 9 місяців цього року до суду подано заяв про стягнення нарахованої та невиплаченої заробітної плати на загальну суму більше 2 млн. грн. На виконання рішень судів працівникам підприємств уже виплачено більше 3 млн. грн. заборгованої зарплатні.

Також прокурорами вживалися дієві заходи, спрямовані на своєчасне та повне виконання рішень судів, дотримання законодавства при їх виконанні територіальними відділами державної виконавчої служби, органами влади та місцевого самоврядування.

За наслідками розгляду документів реагування, внесених з метою усунення виявлених порушень на цьому напрямку, до відповідальності притягнуто 39 посадових осіб.

Фото: politica-ua.com 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *