ОСТАННІ НОВИНИ

Рішення виконкому про тригривневий тариф на проїзд є чинним - Пайонкевич

|

Рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про встановлення тарифу на проїзд у розмірі 3 грн на сьогодні є чинним. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради, посилаючись на начальника юридичного управління Гелену Пайонкевич.

«За позовом фізичної особи до виконавчого комітету Львівської міської ради було визнано протиправним і скасовано рішення виконкому про встановлення тарифу на проїзд у громадському транспорті. Ми зараз говоримо про тариф 3 грн. Мотивація  позову була одна – те, що рішення виконавчого комітету на голосування не ставилося. Матеріали судових справи є відкриті, будь-хто може з ними ознайомитися. На судовому засіданні не досліджувалось, не обговорювалось питання економічної обґрунтованості чи необґрунтованості цього тарифу, процедури відповідних погоджень, тобто, це була одна аргументація і суд прийняв таке рішення», – сказала Г.Пайонкевич.

Галина Пайонкевич наголосила, що вона ніколи не коментує жодних рішень судів. Однак вона мала достатньо підстав, аби звернутися зі скаргою до суду вищої інстанції, що і було зроблено 17 жовтня.

«Позивач неодноразово звертався до судів з клопотанням про зупинення виконання цього рішення, йому було відмовлено.

Станом на сьогодні рішення виконавчого комітету про встановлення тарифу у сумі 3 грн є чинним. Рішення суду незаконної сили не набрало до вирішення справи в суді апеляційної інстанції. Наш апеляційний адміністративний суд вирішує справи, які надходять до нього з восьми областей Західної України, тож говорити про терміни я не можу. Як буде прийняте рішення, ми повідомимо», – сказала начальник юридичного управління.

Вона також зазначила, управління мало достатньо аргументів і їхня апеляційна скарга є обґрунтованою. «Я вважаю, що в суді першої інстанції не в повній мірі були досліджені докази, які ми подавали. Крім того, також за скаргами декількох громадських організацій повністю матеріали цього рішення після засідання виконавчого комітету витребувала прокуратура м. Львова і жодних застережень станом на сьогодні ми не отримали. Також не було ніяких зауважень зі сторони інших контролюючих організацій стосовно власне розрахунку суми тарифу. Тобто, зараз немає підстав говорити, що тариф 3 грн є економічно необґрунтованим», – зазначила Г.Пайонкевич.

«Вищий адміністративний суд говорить про те, що коли в суді скасовується те чи інше рішення, яке потягнуло цивільно-правові наслідки , розрахунку назад не проводиться, воно втрачає чинність з моменту набрання судовим рішенням законної сили. Тому рішення щодо тарифу у 3 грн буде діяти до моменту винесення судом апеляційної інстанції того чи іншого  рішення, яке воно буде, мені не відомо», – додала вона. 

Фото: Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *