«Правий сектор» почав свій марш «Іду на ви» у Києві

|

«Правий сектор» проводить свій Марш героїв у Києві. Акція під назвою «Іду на ви» розпочалася близько 18:00 у київському парку імені Шевченка, інформує Радіо Свобода.

Як раніше повідомили в партії, у жодних інших заходах 14 жовтня «Правий сектор» участі не бере.

Раніше сьогодні партія «Свобода» провела ходу на честь УПА з вимогою визнати її воюючою стороною у Другій світовій війні.

Сьогодні біля парламенту сталися сутички між правоохоронцями і людьми в масках, які намагалися прорватися до Верховної Ради. Невідомі закидали міліцію вибуховими пакетами, камінням. У МВС повідомили про затримання півсотні людей. За даними відомства, були поранені 15 правоохоронців. 

 

«Свобода», «Правий сектор» і «Братство» заявили, що не причетні до сутичок.

14 жовтня святкують День українського козацтва, а також річницю створення УПА. Різні політичні сили та представники громадськості впродовж кількох років виступали з вимогою оголосити цей день державним святом.

Президент України Петро Порошенко напередодні підписав указ, згідно з яким щороку 14 жовтня відзначатимуть День захисника України. Водночас указ, який встановлює Днем захисника Вітчизни 23 лютого, визнано таким, що втратив силу. 

Фото: Радіо Свобода, twitter

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *