ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї п’ятниці у Львові стартує найбільша в Україні велоконференція

|

10-12 жовтня 2014 року у Львові в приміщенні готелю «Таурус», що на пл. Князя Святослава, 5, відбудеться «Велофорум» – найбільша в Україні велосипедна конференція, на перетині транспортної політики, сталого розвитку та громадянського суспільства.

Це вже шоста конференція «Велофорум». Наскрізною темою обрано велосипедну культуру. Цьогоріч доповідачі та учасники під час презентацій та дискусій спробують дослідити такі явища, як культура щоденного користування велосипедами в містах, культура відносин між велосипедистами і автомобілістами, велосипеди, як частина урбан-культури, стереотипи і міфи про велосипед у місті, засоби впливу на ставлення людей до велосипеда у місті та інші.

На конференції будуть також представлені проекти, дослідження і найкращі практики, зокрема: велосипедна інфраструктура (велодоріжки, велостоянки), інтеграція різних видів міського транспорту, безпека учасників руху на дорогах і вулицях, системи громадського велопрокату та інші.

Цього року, крім українського досвіду, на конференції презентуватимуть новітні тенденції розвитку велоруху в європейських країнах. Так, від іноземних спікерів можна очікувати доповіді про велосипедну культуру в пострадянській свідомості (Томс Кокінс, Латвія), про економічний ефект інвестицій у вело транспорт (Хольгер Хаубольд, Бельгія), успішний та невдалий європейський досвід громадських велопрокатів (Олів’є Шнайдер, Франція); про ментальні бар’єри розвитку велотранспорту у великих агломераціях та шляхи їх подолання (Пьотр Куропатвінскі, Польща), про велотуризм та велошляхи у Чеській республіці (Данієль Мурек, Чеська республіка) та інші.

Основні цільові групи конференції – активісти громадського сектору, представники органів місцевих влад, спеціалісти з містопланування і транспортної інфраструктури, студенти. Учасники (їх цього року більше 120) представляють 23 міста України, а також міста Мінськ, Брест і Гродно в Білорусі, та міста Люблін й Глівіце у Польщі. Серед тих, хто буде виступати на конференції – експерти і практики з України, Бельгії, Латвії, Франції, Чехії та Польщі.

З програмою «Велофоруму-2014» можна ознайомитись на посиланням: http://veloforum.org/?page_id=716.

Нагадаємо, у 2013 році «Велофорум» відбувався у Полтаві, де зібрав 72 учасники. У попередні роки конференцію приймали Полтава, Євпаторія, Київ, Івано-Франківськ та Луцьк. Учасники представляють 23 міста України, а також м. Мінськ, Брест і Гродно в Білорусі та м. Люблін і Глівіце в Польщі. Серед тих, хто виступатиме на конференції, – експерти і практики з України, Бельгії, Латвії, Франції, Чехії та Польщі.

На основну програму цьогорічної конференції (11-12 жовтня) зареєстровано 106 осіб, а на додаткову – для місцевого самоврядування та планувальників – ще 20 осіб.

Організаторами у Львові є Асоціація велосипедистів Києва та відділ промоції Львівської міської ради. Конференція «Велофорум» у 2014-2015 роках співфінансується Європейським Союзом, Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Представництвом фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні та Європейською федерацією велосипедистів в рамках проекту «Розвиток велотранспорту задля добробуту громад». Проект має на меті підвищити якість та ефективність політики підтримки велотранспорту як на місцевому, так і на національному рівні. Партнером проекту є ГО «Центр соціальних та ділових ініціатив», м. Яремче.

Фото: Fb 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *