ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській ОДА вирішили, що економити електрику краще на супермаркетах

|

Роботу продуктових супермаркетів можуть обмежити до 20 год, а магазинів з одягом, біжутерією, чи автомобільних салонів – до 17-18 год. Про це сьогодні на сесії Львівської обласної ради сказав перший заступник голови Львівської обласної держадміністрації Йосиф Ситник, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Й.Ситник повідомив, що у зв’язку з тим, що в країні планується відключення світла для населення та бюджетним установам, на засіданні уряду керівництво Львівської ОДА запропонувало міністру енергетики та паливної промисловості України дати додаткові повноваження обласним державним адміністраціям диференційовано підходити до таких відключень.

«Ми мали розмову із міністром енергетики та паливної промисловості України, під час якої ми запропонували дати додаткові повноваження обласним державним адміністраціям диференційовано підходити до таких відключень. Мова йде про відключення світла не цілим кварталам, чи окремим населеним пунктам, а відключати світло вибірково, виходячи від соціального значення кожного із об’єктів. До прикладу, великі супермаркети з тисячами квадратних метрів торгової площі, які зараз працюють до 22 та 23 год., могли би скоротити свій робочий час до 20 год. Ті супермаркети, які здійснюють продаж одягу, біжутерії, або салони автомобілів – до 17 чи 18 год. Таким чином, за рахунок такої економії світла можна було взагалі не вимикати від світла лікарні і житлові будинки», – зазначив він.

Перший заступник голови ЛОДА вважає таку ініціативу розумним виходом із ситуації, яка не нікому не зашкодить.

Фото: earth-chronicles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *