ОСТАННІ НОВИНИ

При СБУ відкривають гарячу лінію для росіян, родичі яких зникли на Донбасі (відео)

|

При СБУ найближчим часом відкриється кол-центр для російських громадян, мета якого допомогти знайти зниклих під час бойових дій на Донбасі росіян, а також ідентифікувати тіла загиблих російських військовослужбовців. Про це  сказав голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, поінформували Львівський портал у прес-центрі відомства.

«З понеділка ми відкриємо можливість для родичів, зокрема і росіян, щоб вони опізнали розстріляних і замордованих людей, якщо їхні родичі були на нашій території. В тому числі для упізнання російських військовослужбовців, яких свої іноді ж і добивали, якщо вони були поранені», – розповів керівник СБУ.

«Наш кол-центр, який працює для українських громадян, з понеділка буде відкритий російською мовою, і туди зможуть звертатися громадяни Російської Федерації. Нас насамперед цікавлять прості люди – матері, які шукають своїх синів. Якщо вони незаконно воювали на території України, то і ця правда має бути доступною для російської сторони», – додав він.

Наливайченко також наголосив, що, попри відкриті в Росії кримінальні справи “про геноцид”, розслідуванням цих злочинів займатиметься виключно українська сторона. «Всі ці злочини буде розслідувати тільки українська сторона під міжнародним контролем. Ми за міжнародний контроль з максимальною відкритістю, щоб доля кожної людини була відома, щоб кожне тіло було ідентифіковано. Не треба пропаганди. Досить. Переходимо до конкретної роботи», – сказав голова СБУ.

 

Фото: стоп-кадр з відео

 

Відео: Espreso.TV 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *