ОСТАННІ НОВИНИ

Росія використовує на Донбасі набої, як можуть пробити навіть бронетехніку

|

Проросійські бойовики використовують на Донбасі проти українців експериментальні набої підвищеної бронебійності виробництва Росії. Про це заявив на брифінгу в неділю радник міністра оборони України Олександр Данилюк, передає Радіо Свобода.

«Треба замислитись над тим, чи зможе взагалі якась бронетехніка протистояти таким патронам», – сказав Данилюк, пояснивши, що нову бронемашину «Кугуар» українського виробництва така куля прошиває наскрізь.

За словами начальника Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил України полковника Ігоря Чепкова, в ході дослідження даної кулі було виявлено, що куля має серцевину з карбідно-вольфрамового сплаву і з легкістю пробиває будь-який бронежилет.

«За своєю бронепробивною здібністю ця куля значно перевершує кулі, що застосовуються у Збройних силах України», – зазначив експерт.

На доказ того, що кулі мають російське походження, Чепков пред’явив результати дослідження Центрального проектного інституту машинобудування Росії, в якому йдеться про даний боєприпас.

Фото:ipress.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *