ОСТАННІ НОВИНИ

Від «Народного фронту» у 120-му виборчому окрузі балотується проректор Франкового вишу

|

Вчора, 1 жовтня, у Львові  лідери партії «Народний фронт» Андрій Парубій та Тетяна Чорновол представили  кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах Львівщини. В окрузі №120 з центром у м. Городок за місце в парламенті змагатиметься проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУ ім. Івана Франка Ярослав Гарасим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії «Народний фронт».

«Кожен з нас  зараз усвідомлює те, що ми – на етапі процесу повного перезавантаження, те, чого вимагав Майдан. Моя мета – побудова суспільства гарантованих можливостей. Суспільства, у якому на першому місці є повага до людини та її гідності, довіра до влади й до всіх соціальних інституцій. Цього можна досягнути через деполітизацію економіки та  гуманітарної сфери. Я переконаний, що це здатна зробити команда чесних політиків, тому я в «Народному фронті»  – зазначив  Ярослав Гарасим.

Член Політичної ради «Народного фронту», журналістка та активістка Тетяна Чорновол наголосила на важливості результатів виборів у 120-му виборчому окрузі на Львівщині. У 2012 році вона  балотувалася в народні депутати в цьому  окрузі. Проте переможцем виборів на цьому окрузі оголосили бізнесмена, президента ТзОВ “Корпорація КРТ” Ярослава Дубневича, який набрав 47% голосів.

«Я зараз працюю радником в МВС. Тиждень назад у мене була розмова з людиною, яка працювала при міліції у Львові. І ця людина розповіла мені, як фальсифікували мої вибори. Ця людина ще раз підтвердила, що вибори я виграла, що було кілька видів фальсифікацій – через голосування вдома та через підкуп голосів за 500 гривень», – розповіла Тетяна Чорновол.

Кандидатка в народні депутати заявила, що сьогодні готова поділитися своїм виборчим досвідом по цьому округу з колегою-мажоритарником від «Народного фронту» – Ярославом Гарасимом. «Я готова передати свій досвід боротьби на тому окрузі, я буду допомагати, як зможу. Насправді, дуже важливо перемогти Дубневичів, тому що вони є корупціонерами, пристосуванцями, фактично вони є сепаратистами. Будь-які феодальні місцеві князьки створюють в майбутньому дуже великі проблеми для нашої країни. Тому для мене це принципово», – наголосила Т.Чорновол. 

Довідка про кандидата:

Гарасим Ярослав Іванович, народився 10 квітня 1973 року в селі Старих Богородчанах Богородчанського району Івано-Франківської області.

У 1989 році закінчив із золотою медаллю Старобогородчанську середню школу і вступив на філологічний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка.

У 1990 році взяв безпосередню участь у студентській революції на граніті, аби не допустити підписання нового союзного договору.

Після закінчення філологічного факультету у 1994 році, отримавши диплом з відзнакою, вступив на заочну аспірантуру при кафедрі української фольклористики імені Ф.Колесси Франкового університету. У цьому ж році став вчителем української мови та літератури у Бориславській СШ № 4.

У 1997 році достроково, за півроку до закінчення аспірантури захистив кандидатську дисертацію «Культурно-історична школа в історії української фольклористики» у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. На той час був наймолодшим кандидатом наук в Україні. З вересня цього ж року почав працювати на посаді асистента кафедри української фольклористики Львівського університету імені Івана Франка, а з лютого наступного став заступником декана філологічного факультету.

У 2004 році на конкурсній основі обраний вченою радою філологічного факультету на посаду декана. 22 листопада 2004 року разом з іншими деканами під керівництвом ректора Університету професора Івана Вакарчука після засідання ректорату виступив перед памʼятником Іванові Франкові з категоричною відмовою визнання сфальшованих результатів президентських виборів, а вже наступного дня разом з університетськими колегами доєднався до протестного руху Помаранчевої революції на київському Майдані Незалежності.

З Києва повернувся лише після рішення Верховного Суду України про проведення третього туру виборів. У грудні цього ж року організував викладацький колектив філологічного факультету для участі у спостереженні за проведенням голосування на території Дніпропетровської області за30 кілометріввід російського кордону.

Перебуваючи на посаді декана філологічного факультету, активно долучається до створення громадських організацій та обʼєднань. Став засновником Львівського обласного громадського об’єднання «Центр україністики», яке з 2007 року почало організовувати і проводити на базі Львівського університету літні школи з української мови і країнознавства для студентів-іноземців.

У 2010 році у Київському університеті імені Тараса Шевченка захистив докторську дисертацію «Етноестетика українського пісенного фольклору», а у 2012 році присвоєно вчене звання професора кафедри української фольклористики імені акад. Ф.Колесси.

У час, коли українське освітнє міністерство очолив відвертий українофоб Дмитро Табачник, почав активні виступи у ЗМІ проти антиукраїнських дій міністра. Організував мітинги та рішучі протести проти ухвалення закону «Про державні засади мовної політики» 2012 року, увійшов до складу Президії Конгресу української інтелігенції у Львові.

21 листопада 2013 року після ганебного рішення тодішнього уряду припинити процес підписання угоди про асоціацію з ЄС разом зі студентами факультету та колегами викладачами виїхав до Києва на протестні акції. З цього часу став незмінним учасником Революції гідності.

За період листопад 2013 – лютий 2014 року здійснив шість поїздок на київський Майдан, загалом перебуваючи в Києві більше місяця. У ніч на 11 грудня 2013 року під час першого штурму силовиків особисто відстоював позиції протестувальників на 1-й барикаді, розташованій на вулиці Інститутській.

19 лютого після розстрілу Майдану з боку московських снайперів ініціював оголошення безстрокового страйку на засіданні ректорату Львівського національного університету імені Івана Франка, оголосивши ухвалу ректорату особисто на площі перед Університетом.

У березні – травні 2014 року взяв участь у виборах ректора Львівського національного університету імені Івана Франка. З липня 2014 року переведений на посаду проректора з науково-педагогічної роботи Університету.

 
Фото: Львівський портал 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *