ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО не терпітиме порушення Росією міжнародних норм

|

НАТО не терпітиме порушення Росією міжнародних норм та взятих на себе зобов`язань, заявив новопризначений генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції 1 жовтня.

“НАТО не хоче конфронтації з Росією. Проте ми не будемо терпіти порушення Росією міжнародних норм. Ми продовжимо надавати підтримку суверенній та незалежній Україні”, – заявив Столтенберг.

Новопризначений генеральний секретар наголосив на необхідності втілення в життя рішень, яких було досягнуто під час саміту НАТО в Уельсі. “Посилення альянсу – один з пріорітетів моєї роботи”, – зазначив він.

“Ми хочемо конструктивних відносин з Росією. І це ніяк не суперечить стратегії зміцнення альянсу. Ми маємо побачити, що Росія змінює свою поведінку та повертається до дотримання міжнародних зобов’язань”, – підкреслив Столтенберг.

Голова НАТО повідомив про готовність альянсу надавати допомогу Україні у чотирьох напрямках: кібер-безпека, логістика, консультації та допомога пораненим військовим на сході країни.

1 жовтня Єнс Столтенберг офіційно очолив НАТО. На цій посаді він змінив Андерса Фога Расмуссена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *