ОСТАННІ НОВИНИ

МВС відкрило кримінальне провадження щодо поїздки нардепів у Держдуму

|

Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження за фактом участі народних депутатів у засіданні Державної Думи РФ за статтею про посягання на територіальну цілісність України. Про це на брифінгу в четвер у Києві заявив радник глави відомства Зорян Шкіряк, передає “Інтерфакс-Україна”

“За фактом участі народних депутатів у засіданні Державної Думи Головне слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження”, – сказав він. 

Шкіряк уточнив, що провадження відкрито за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на 5-10 років. 

Як відомо, Турчинов назвав поїздку ряду народних депутатів до Держдуми РФ неповагою до України і зрадою країни. 

Про зустріч українських парламентарів зі спікером нижньої палати повідомив глава комітету у справах СНД Леонід Слуцький, зазначивши, що вони з ризиком для життя “відстоюють інтереси “русского міра”.

Нагадаємо, серед депутатів ВР, які 17 вересня відвідали російську Держдуму з «миротворчим» візитом були, зокрема, регіонали Володимир Олійник, Олена Бондаренко, Владислав Лук`янов, комуніст Олександр Голуб та навіть народна артистка України Таїсія Повалій.

Фото: tsn.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *