ОСТАННІ НОВИНИ

До України масово прибувають хасиди

|

В Україну масово прибувають паломники-хасиди. Цього року вони відзначатимуть 5775 іудейський новий рік Рош-га-Шана, який триватиме з 24 до 26 вересня. В місто Умань Черкаської області очікується приїзд паломників із 25 країн світу. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії із ЗМІ адміністрації державної прикордонної служби України.

Незважаючи на неспокійну ситуацію на сході країни, хасиди не бояться їхати на могилу свого духовного наставника цадика Нахмана. Лише за минулу добу в столичних аеропортах було оформлено 15 рейсів з більше ніж 2200 хасидами. На сьогодні в цих «повітряних воротах» країни очікується прибуття 25 рейсів з вірянами. Загалом цьогоріч очікується прибуття близько 25 тисяч паломників.  

Переважна кількість паломників, які їдуть організованими групами, державний кордон України перетинають не лише в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни», а й аеропортах Одеси і Вінниці. Незначні організовані групи слідують через пункти пропуску для автомобільного і залізничного сполучення розташовані на ділянках Львівського, Мостиського і Чернівецького прикордонних загонів. В інших пунктах пропуску, зокрема Мукачівського, Чопського, Могилів-Подільського, Котовського та Ізмаїльського прикордонних загонів, очікуються неорганізовані групи й поодинокі особи.

Для швидкого та комфортного оформлення хасидів прикордонники провели комплекс заходів із забезпечення належного та швидкого оформлення. Спільно з іншими контрольними службами визначено окремі смуги руху та термінали, а також порядок здійснення прикордонного та інших видів контролю. Крім того з організаторами паломництва опрацьовано порядок отримання попередньої інформації про організовані групи паломників, які прибуватимуть повітряним транспортом. Це дозволяє отримувати дані про тих, хто знаходиться на борту літака, ще до прибуття в аеропорт призначення. Завдяки цьому час на здійснення прикордонних формальностей  на одного пасажира складає від 10 до 20 секунд.

Фото: dpsu.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *