ОСТАННІ НОВИНИ

Припинено діяльність угрупування, яке викрадало з підприємств технологічне обладнання

|

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області спільно зі слідчим управлінням обласної міліції припинили діяльність злочинної групи, учасники якої демонтували технологічне обладнання та трубопроводи промислових підприємств в одному з районів області. У подальшому їх здавали на металобрухт. Матеріли кримінального провадження скеровано на розгляд до суду. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Учасники злочинної групи діяли за налагодженою схемою. Декілька чоловік потрапляли на територію промислового підприємства і погрожуючи охоронцям зброєю, «нейтралізували» їх. Решта зловмисників в’їжджали на територію автомобільними кранами та вантажним транспортом, демонтували технологічне обладнання та вивозили його.

Усіх учасників злочинної групи було затримано на «гарячому» на території підприємства хімічної промисловості під час того, як вони двома автомобільними кранами завантажували метал на вантажівки з метою його подальшого вивезення та реалізації у вигляді металобрухту.

У зловмисників вилучено болгарки, комплекти спеціального різального обладнання з газовими та кисневими балонами.

Вартість знищеного устаткування становить вісімсот тисяч гривень. Після проведення такого «хірургічного» втручання у діяльність промислового підприємства, відновити його повноцінну діяльність уже практично неможливо.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відносно трьох організаторів угрупування, а серед них і виконуючий обов’язки керівника хімічного підприємства, матеріали кримінального провадження правоохоронці скерували на розгляд до суду.

Фото:www.varianty.net 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *