ОСТАННІ НОВИНИ

У Херсоні затримали зловмисника, що готував теракт на день міста

|

Співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Херсона, який запланував теракт. Під час обшуку у автівці затриманого вилучено вибухові пристрої, тротилову шашку з детонатором, повідомляють у прес-службі СБУ.

«Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність правопорушників, які готувалися вчинити у обласному центрі провокації з використанням вибухівки. Зловмисники планували здійснити вибухи під час святкування «Дня міста» для дестабілізації ситуації та сіяння паніки серед мирних жителів», – йдеться у повідомленні. .

Інформація про підготовку теракту надійшла на цілодобову «гарячу лінію».

За фактом незаконного поводження з вибуховими речовинами слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України.

Крім того, у помешканні затриманого виявлено записник із списком так званих «тітушок», яких у січні-лютому автобусами возили  до Києва для участі у «Антимайдані».

«Ця група зловмисників також провокаційно розфарбовувала у кольори російського прапору будівлі та паркани у центрі Херсона. Під час розмальовування у «триколор» іншої держави зупинок міського транспорту правоохоронці затримали двох місцевих мешканців – 1961 та 1991 року народження», – повідомляють у СБУ.

Стосовно цих осіб міліцією складено протоколи про адміністративні порушення.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *