ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки заробляють українські фармацевти

|

Незважаючи на кризу, фармацевти і далі залишаються однією з найбільш затребуваних категорій спеціалістів на українському ринку праці. Заробітна платня в цій сфері досягає 12 000 грн на місяць. До дня фармацевта, який цього року відзначається 20 вересня, Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна пропонує добірку найкращих актуальних вакансій, інформує кореспондент Львівського порталу.

За останній місяць hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) для провізорів і фармацевтів склав 1,5. Це свідчить про те, що на одну вакансію претендує менше двох кандидатів.

Більшість вакансій у цій галузі пропонують для фармацевтів-провізорів. Такі спеціалісти можуть розраховувати на заробітну платню в розмірі 3 000 – 5 000 грн. Дещо менше пропозицій для завідуючих аптекою. Тут зарплати варіюються від 5 000 до 8 000 грн. Але трапляються вакансії і для регіональних менеджерів, які можуть претендувати на 8 000 — 12 000 грн. на місяць. Нерідко окрім зарплати для спеціалістів фармгалузі передбачені додаткові бонуси або відсотки від продажу.

Аналіз вимог до пошукачів показав, що для бажаючих працювати у фармацевтиці головною умовою є наявність профільної освіти. Але варто також відзначити, що для фармацевтів-провізорів найчастіше достатньою умовою буде просто середня спеціальна освіта. Окрім цього, роботодавці віддають перевагу при наборі в штат досвідченим співробітникам, хоча, як правило, йдеться про мінімальний досвід роботи. Отже, добірка найцікавіших вакансій для працівників фармацевтичної галузі.

Аптечна мережа «Календула», що активно розвивається, запрошує до співпраці Фармацевта/Провізора з досвідом роботи від 1 року. Головні вимоги до претендентів: середньо-спеціальна/ вища фармацевтична освіта й чудові навички роботи з ПК. Компанія цінує в пошукачах такі якості, як комунікабельність, ввічливість, уважність, орієнтованість на досягнення поставлених цілей. У свою чергу, співробітникам пропонують офіційне працевлаштування згідно з КЗпП, «білу» зарплату в розмірі 4 000 — 5 000 грн., соціальний пакет і можливість самореалізації.

Аптека «Фастмед» шукає Фармацевта-провізора з досвідом роботи 1-3 роки. Висуваючи вимоги до кандидатів, компанія робить акцент на особистих якостях пошукачів. На роботу потрібні інтелігентні, зібрані, охайні, пунктуальні люди, націлені на результат. Також плюсом для кандидата буде комунікабельність і хороше почуття гумору. Натомість успішний кандидат може претендувати на офіційне працевлаштування і зарплату від 4 000 до 7 000 грн.

Компанія Укрфарм розмістила вакансію Фармацевта-провізора. Майбутній співробітник повинен мати середню/вищу фармацевтичну освіту й досвід роботи 1-3 роки. Обов’язковою умовою є знання фармацевтичних груп, техніки продажу, ПК і дотримання касової дисципліни. Серед бонусів для претендента на посаду: офіційне працевлаштування, щорічна оплачувана відпустка 24 календарних дні, зручний графік роботи. Також у компанії передбачений розвиток і підвищення кваліфікації персоналу. Ставка складатиме 3 000 грн., проте передбачені бонуси до зарплати.

Аптека № «Трансфарм» запрошує на постійну роботу Завідуючого аптекою. Набір вимог досить широкий: вища освіта (спеціаліст, магістр) за спеціальністю «Фармація», наявність кваліфікації «Провізор», наявність сертифіката про проходження інтернатури, а також курсів із організації та управління фармацією. Крім цього, обов’язковою умовою для розгляду кандидатури є знання 1С на рівні впевненого користувача і вміння працювати з касовим апаратом. Пошукач із таким набором знань і навичок може претендувати на вчасну зарплату в розмірі від 6 000 до 8 000 грн., додаткові премії і професійне зростання.

Також досвідченого Завідуючого аптекою хоче бачити у своєму штаті компанія «Альмедпракт». Бажаючий зайняти вакантне місце повинен мати вищу фармацевтичну освіту й досвід роботи на аналогічній посаді від 3-х років. Крім цього, потрібно добре орієнтуватися в асортименті лікарських препаратів і супутніх товарів. До обов’язків співробітника буде входити замовлення товару, контроль термінів поставки товарів, укладення угод із постачальниками, розрахунок цін і складання звітів, а також участь у ревізійній роботі. Винагородою за таку різнопланову роботу буде зарплата від 6 000 грн., плюс відсотки від продажу.

Для амбіційних пошукачів, які не хочуть обмежувати себе простором однієї аптеки, компанія «Рост Групп» пропонує вакансію Регіонального менеджера Західного регіону. Вимоги до кандидатів: наявність вищої освіти (медицина/фармацевтика), успішний досвід роботи регіональним менеджером від 1 року, знання специфіки регіону (аптечні мережі та OPL), знання офісного пакету програм. Усе це знадобиться при формуванні й управлінні успішною командою МП, плануванні продажу регіону й контролі виконання домовленостей, реалізації маркетингових програм у регіоні й встановленні довгострокових ділових стосунків із аптечними мережами і OPL. Крім зарплати у розмірі 12 000 грн. і поквартальних бонусів, компанія забезпечить співробітника корпоративним зв’язком, комп’ютером і автомобілем.

Для бажаючих вирішувати нестандартні для фармацевтів задачі іноземна фармацевтична компанія «Фармасайнс Україна» пропонує спробувати себе в ролі Медичного представника. Досвід роботи не обов’язковий, а ось вища медична освіта і хороші знання фармакології є обов’язковою умовою для проходження співбесіди. Окрім цього, роботодавець оцінить уміння встановлювати контакт і справляти хороше враження, творчий підхід у, здавалося би, нетворчій роботі та підприємницькі якості пошукача. Майбутньому співробітнику доведеться підтримувати ефективні партнерські стосунки з лікарями й співробітниками аптек, а також інформувати їх про препарати компанії.

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна у вересні 2014 року.

Фото: vnz.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *