Яценюк доручив створити комісії з люстрації в кожному міністерстві

|

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні на засіданні уряду доручив створити комісію для перевірки членів уряду, заступників Міністрів та керівників центральної виконавчої влади щодо відповідності закону про очищення влади, сформувати єдиний реєстр осіб, щодо яких застосовано люстрацію та створити громадянську раду з питань люстрації при Міністерстві юстиції. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті інформації та комунікації з громадськістю секретаріату КМУ.

Арсеній Яценюк підкреслив що 16 вересня «з сьомого разу, за жорстким наполяганням Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, і в першу чергу з допомогою громадянського суспільства» парламент ухвалив закон про очищення влади.

На виконання закону Арсеній Яценюк доручив Міністру Кабінету Міністрів України Остапу Семераку разом із Національним агентством з питань державної служби, Нацдержслужбою України, терміново створити комісію для перевірки чинних членів Кабінету Міністрів України, заступників Міністрів та всіх керівників органів центральної виконавчої влади, які призначаються Кабінетом міністрів України, на предмет відповідності закону України про люстрацію.

Глава уряду також доручив Міністерству юстиції України відповідно до закону невідкладно сформувати єдиний державний реєстр осіб, по відношенню до яких застосовано люстрацію, а також створити громадянську раду з питань люстрації при Міністерстві юстиції: «По мірі наповнення єдиного державного реєстру осіб, які підпали під люстрацію, – проводити публічні засідання громадської ради і інформувати громадян України про те, як очищується українська влада, українська міліція, українські суди, українська правоохоронна система».

Керівникам центральних органів виконавчої влади і персонально Міністрам доручено відповідно до закону створити комісії з люстрації в кожному міністерстві.

Фото: Арсеній Яценюк#Facebook 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *