ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янок кличуть допомогти армії замаскуватись

|

Група львівських волонтерів організувала «hand-made» виробництво маскувальної сітки. Таким чином місцеві активістки підтримали ініціативи Києва та Одеси, які вже допомагають українській армії краще маскуватись. Про це Львівському порталу розповіла волонтерка  Світлана Божко.

За словами активістки, про таку ініціативу дізналась із соціальних мереж. І з їхньою ж допомогою завтра збирає жінок для плетіння маскувальної сітки у Львові. З людьми проблеми бути не повинно, –вважає активістка, інша справа – підручні матеріали.     

«Проблема з сітками. Чому у нас те все так затримується? Я чекаю вже четвертий день і сьогодні заберу першу сітку, яка їде з Києва. З Києва нам її відправляють спеціально, щоб розпочати цей рух у Львові, щоб люди побачили, як це і що це. Завтра я отримаю сітку з Одеси, де також діє такий рух», – розповідає активістка.

Вона пояснила, що проблеми з сітками пов’язані з тим, що їх практично немає у вільному продажу, адже за ними «полюють» браконьєри. «Мусите зрозуміти, що сітка це браконьєрство, її так просто не продають», ­ – додала Світлана Божко.

Крім сіток потрібні, відрізки натуральної тканини природних кольорів, які потім вплітаються в рибальську сітку.

«Я звернулась до ательє,  установ, які мають справи з тканинами, щоб вони нам відкладали тканини.  Деякі жінки по секондах ходять, шафи свої обдивляються. В мене почалось з того, що я просто перерила свою шафу і вибрала те, що не потрібно», – розповіла активістка.

Також дуже важливо, заявляє волонтерка, потрібно постійно тримати зв’язок із нашими львівськими військовими, щоб знати конкретно, яких розмірів потрібні сітки і що будуть накривати. Також треба знати, в якій місцевості вони дислокуються.

 

«Чи це ліси, чи це степи. От ми зараз нашиємо сіток виключно зеленого кольору. А вони строять, наприклад, десь в степу. Тобто має бути кожна сітка конкретно під щось», – додала вона.

Наразі ж волонтерка чекає на завтрашній день, аби переконатись, що львів’янки почули заклик про допомогу військовим. «Хочу побачити, скільки людей прийшло, що вони принесуть, як цей процес запуститься. Загалом ми плануємо плетіння таких маскувальних сіток в кожному районі Львова», – каже С.Божко.

Перший майстер клас з виплітання маскувальних сіток відбудеться завтра на вулиці Чупринки, 70 у подвір’ї  Церкви святого Климентія. З 8-ї до 19-ї години.   

Фото: facebook.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *