ОСТАННІ НОВИНИ

Через кризу офісні працівники почали більше працювати - дослідження

|

Більше ніж половина офісних співробітників регулярно затримується на роботі, а кожен п’ятий не менше одного разу на тиждень працює у вихідні. Про це свідчать дані Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, інформує кореспондент Львівського порталу.

Більше ніж половина, а саме 57%, білих комірців в Україні продовжують працювати після закінчення робочого дня. Ще четверта частина опитаних заявили, що затримуються в офісі кілька разів на місяць. Кожен десятий співробітник працює понаднормово кілька разів за півроку. І тільки невеликий відсоток опитаних зізналися, що затримуються на робочому місці рідко (5%) або не затримуються взагалі (3%).

Якщо раніше найбільші перевантаження припадали на долю топ-менеджерів, то тепер криза примусила і лінійних працівників працювати більше. Так, у 2012 році 39% лінійних менеджерів зазначили, що регулярно затримуються на роботі, зараз це число збільшилося до 52%. Незначно збільшилась і кількість менеджерів середньої ланки, що працюють понаднормово (з 52% до 59%). Це свідчить про те, що в умовах кризи і під страхом скорочення співробітники українських офісів вимушені працювати значно більше, ніж до кризи.

Подеколи офісним співробітникам доводиться жертвувати не тільки вечорами. Кожен п’ятий працівник в Україні регулярно працює на вихідних. Трохи менше третини роблять це кілька разів на місяць. Ще четверта частина «підтягує неуспішність» кілька разів на півроку. Деякі офісні співробітники можуть похвалитися, що працюють у вихідні рідше, ніж один раз на півроку. Але й таких виявилося 14%. І тільки 11% можуть повністю насолодитися заслуженим відпочинком.

І навіть якщо, здавалось би, робочий день закінчено, більшість співробітників не припиняють думати про роботу на дозвіллі. 69% думають постійно. Ще 19% — час від часу. Інколи або рідко згадують про роботу 6% і 4% працівників відповідно. І тільки 2% залишають робочі проблеми у стінах офісу.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2014 року. В опитуванні взяли участь 1488 респондентів.

Фото:www.firestock.ru 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *