ОСТАННІ НОВИНИ

Папа Римський: світ перебуває в стані третьої світової війни

|

Папа Римський Франциск заявив, що світ перебуває в стані третьої світової війни. На думку Франциска, Третя світова йде в локальних війнах і конфліктах. Про це повідомляє британська The Telegraph, передає УНІАН.

Про це понтифік сказав у суботу, звертаючись з проповіддю до десятків тисяч прочан з усієї Європи під час відвідання найбільшого в Італії військового меморіального комплексу Редіпуглія, де похований прах понад 100 тисяч італійських солдатів, які загинули в Першу світову.

Але спочатку він відправив молебень на іншому кладовищі по сусідству, де поховані останки 15 тисяч солдатів з п`яти країн, що входили до Австро-Угорської імперії.

“Війна знищує найпрекрасніше творіння Бога – вона знищує людину”, – цитує проповідь предстоятеля католицької церкви австрійська Kronen Zeitung. За словами Папи Римського, при цьому війну часто виправдовують ідеологією, але насправді вона завжди результат чиєїсь жадібності і прагнення до влади. ”Навіть сьогодні, після двох світових воєн, можна говорити про третю війну, яка йде в локальних конфліктах, у масових вбивствах, знищенні людей та інших злочинах агресорів і терористів”, – цитують західні ЗМІ папу римського Франциска.

Фото: www.svoboda.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *