ОСТАННІ НОВИНИ

Народна Самооборона Львівщини завезла на фронт 60 т військової допомоги

|

Активісти Народної самооборони Львівщини завезли на фронт 60 т військової допомоги: одяг, запчастини, аптечки, продукти. Водночас волонтери довідались про нові потреби військових, інформує прес-служба Народної самооборони.

900 дощовиків (по 300 на кожну частину) волонтери Центру забезпечення військових привезли на передову, коли там якраз ішов дощ. «Тому це було актуально так само як теплі речі, особливо флісові футболки, светри, термобілизна, які ми постачаємо, але залишається дуже велика потреба у цих речах для наших вояків», – розповів керівник «Народної Самооборони» Львівщини Валерій Веремчук під час прес-конференції у п’ятницю, 12 вересня.

Загалом під час останньої, шостої поїздки у зону АТО, активістам Центру забезпечення військових вдалося зібрати і завезти на передову 60 тонн вантажу – в основному це продукти харчування, вода, аптечки, побутова хімія. А також – одяг, дощовики , тактичні рукавиці, розвантажувальні системи, 5 комплектів супутникового зв’язку.

«Найбільший позитив, який я виніс з цієї поїздки – це баєвий дух наших офіцерів та наших бійців, які зараз служать на сході», – продовжує представник Народної Самооборони, координатор проекту «Народна броня» Юрій Мартинюк.

Волонтер відзначає, що найбільша для потреба для солдат – це забезпечення технікою, оскільки багато з неї згоріло під час обстрілів. Самооборонці вже привезли у зону АТО чотири одиниці важкої техніки – 1 Урал і три ГАЗ- 66. Окрім того, активісти започаткували новий напрямок роботи – проект «Народна бороня».

 «Проект включає кілька напрямів. Перший – це закупівля, і передача на фронт невеличких автомобілів, обладнаних за рекомендаціями військових, – продовжує Юрій Мартинюк. – Це є як і протитанкові автомобілі, так і автомобілі для гранатомета. Другий напрямок пов’язаний з ремонтом техніки важкої артилерії:  БТР і БМП. На сьогодні зголосилося багато волонтерів, добровольців, які хочуть допомогти нам  у ремонті.

Третій напрямок – це є, фактично, захисний блок, коли важка бронетехніка буде обшиватися додатковими елементами захисту так званими протикумолятивними екранами».

«Найбільше бронетехніка потерпає від кумулятивної гранати, – розповідає технічний керівник проекту «Народна броня» Ярослав Грень і описує принцип дії захисних решіток, якими активісти планують обладнати воєнну техніку українських бійців. – Попадання гранати у захисну решітку не дає можливості руйнувати детонатори, і, вибух не відбувається. Ми обстріляли чотири конструкції, поки дійшли до остатнього варіанту. Достатньо непогані результати показати решітки коли в них летіли гранати з працюючим двигуном. Військові, які з нами приймали участь у випробуваннях, конструкцією решіток залишилися задоволеними».

За словами керівника Народної Самооборони Валерія Веремчука, зараз триває підготовка до серійного виробництва захисних решіток.

Фото:dailylviv.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *