ОСТАННІ НОВИНИ

На українсько-польському кордоні поменшало вантажних перевезень та іноземних туристів

|

За час активного туристичного сезону – з травня по серпень, кількість іноземних громадян, які перетнули кордон на львівській ділянці українсько-польського кордону зменшилась на 25 – 30%. Аналогічна тенденція із вантажними перевезеннями, які скоротилися на 26%. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів начальник відділу прикордонного контролю Львівського прикордонного загону підполковник Ігор Матвійчук, інформує кореспондент Львівського порталу.

За словами І. Матвійчука, така статистика прогнозована, й іншого в умовах окупації Сходу України чекати було годі.

Водночас прикордонник зазначив, що в порівнянні з минулим роком потік людей через українсько-польський кордон зменшився лише на один відсоток.

«Суттєво зменшилась частка іноземців, а от українці стали їздити частіше», – зауважив він.

Серед причин зниження товарообігу в митній службі називають економічні показники та зниження купівельної спроможності українців. Особливо це стосується жителів окупованих регіонів України.

Варто також додати, що відсоток людей, які виїжджають з України є більшим за тих, хто повертається.

Водночас прикордонник повідомив, що кількість біженців на кордоні, які покинули окуповані регіони, значно зменшилась. «А загалом до Польщі виїхало близько 800 біженців з Луганська, Донецька та Криму», – зазначив Ігор Матвійчук.

Фото: Західне регіональне управління ДПСУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *