ОСТАННІ НОВИНИ

Раду Поклітару привезе до Львова сучасне «Лебедине озеро» Чайковського

|

Відомий український хореограф нового покоління Раду Поклітару привезе до Львова відому вже по всій Україні балетну постановку «Лебединого озера» П.І. Чайковського у сучасній інтерпретації, прем`єра якого відбулася в червні 2013 року і отримала шалену популярність. Його дивовижний колектив театру «Київ. Модерн-балет» із сучасною постановкою виступить на сцені Львівського оперного театру 22 вересня, повідомили Львівському порталу організатори заходу.

«У «Лебединому озері» немає нічого від первинного джерела, крім, звичайно ж, приголомшливої музики Петра Ілліча Чайковського. Але Раду Поклітару попереджає: «Лебедине озеро. Сучасна версія» – не варто очікувати звичного сюжету.

 

Автору хотілося створити балет-притчу, балет-роздум про неможливість жити, зраджуючи своєму справжньому єству. Існування в чужій шкірі, проживання невластивого тобі життя  – страшний вирок. Маленький лебідь, проти своєї волі перетворений у хлопчика, повинен буде пройти через страждання і удари долі. Кохання приходить до нього лише у примарних снах…», – зазначають організатори.

Мова сучасного танцю, якою переказано балет, допомагає викликати яскраве співпереживання глядачів. Фантастичні декорації, створені сценографом Андрієм Злобіним, костюми художника Ганни Іпатьєвої дають можливість артистам неймовірно точно і виразно створювати, як образи людей, так і містичних ельфів-лебедів.
Пошуки, подібні постановкам «Київ модерн-балету», завжди викликали і викликають суперечки. Поклітару схвалюють за оригінальність і несподіваність його вистав, їх унікальну хореографічну мову. І це підтверджується гучним успіхом в Україні, Росії, Європі, Азії. Одночасно осуджують за провокаційне, майже скандальне прочитання класичних сюжетів. Але ж сценічні види мистецтв тим і відрізняються від інших, що дозволяють створювати різні сенсові інтерпретації.

Фото: організаторів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *