ОСТАННІ НОВИНИ

Росія може створити свою «систему глобального удару»

|

У Міністерстві оборони РФ заявили, що Росія може створити власну “систему глобального блискавичного удару”. Про це заявив заступник міністра оборони Росії Юрій Борисов за підсумками наради з розробки проекту Держпрограми озброєнь на 2016-2025 роки, пише ДТ.

Як підкреслив заступник міністра, Росія буде змушена це зробити у разі виникнення загрози.

“Може і буде змушена це зробити, якщо це стане реальною загрозою”, – Борисов відповів на питання про те, чи можливо з російської сторони створення аналогічної системи. При цьому, він не уточнив, як буде діяти російська “система глобального удару”.

Борисов підкреслив, що Росія, у першу чергу, буде розробляти системи протидії цим новим видів озброєння, тому що основна доктрина Росії – оборонна.

Нагадаємо, на саміті НАТО в Уельсі було прийнято рішення по створенню сил швидкого реагування по боротьбі із загрозою агресії з боку Росії. Група буде включати кілька тисяч солдатів з сухопутних військ, військово-морських і повітряних сил, готових до розгортання протягом декількох днів. Місцем дислокації сил вибрали Східну Європу.

Система блискавичного глобального удару – ініціатива збройних сил США по розробці системи, що дозволяє нанести удар звичайним (неядерним) озброєнням по будь-якій точці планети протягом 1 години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *