ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи оточили блокпост АТО під Слов’яносербськом (мапа)

|

Довкола блокпосту сил АТО в районі населеного пункту Слов’яносербськ підрозділи противника продовжують вчиняти провокаційні дії. Блокпост і надалі оточено з 3-х напрямків танками, бронемашинами та піхотою противника. Про це сьогодні в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Наразі бойових зіткнень між сторонами не було. Режим припинення вогню на цій ділянці зберігається», – сказав А.Лисенко.

Протягом минулої доби зафіксовано неодноразові факти порушення росіянами умов перемир’я. Збройні сили РФ нарощують ударне угруповання на тимчасово окупованій території Криму.

Зокрема, за минулу добу терористи та російські військові скоїли 20 провокацій та обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України в районах населених пунктів Луганської області: Чорнухіне, Нижньобараниківка, Піски, Городище, Золоте, та Донецької області – Шуми, Верхньоторецьке, Староласпа, Гранітне, Жданівка, Авдіївка, Докучаєвськ, Тоненьке, Нижня Кринка та самого аеропорту Донецька‏.

 

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували випадки порушення режиму припинення вогню на сході України, зокрема, в районі Луганська, Донецька та Маріуполя.

 

У Донецьку не припиняються бої за аеропорт. Під час учорашнього наступу на позиції підрозділів ЗС України у цьому районі російські найманці втратили 3 танки та 2 БТРи. Позиції наших підрозділів на території аеропорту в Донецьку були обстріляні із застосуванням установок «Град».

Терористи продовжують провокації – обстрілюють житлові масиви Донецька, імітуючи українську артилерію, яка веде вогонь у відповідь. Внаслідок потрапляння снарядів пошкоджені Донецька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат №22, два дев’ятиповерхових будинки і будинки приватного сектору.

У Харцизьку з району школи №7 бойовики вели мінометний обстріл селища Нижня Кринка Шахтарського району.

В районі н.п. Безіменне Новоазовського р-ну фіксується скупчення техніки та живої сили противника, в т. ч. засобів фронтової радіорозвідки.

 

Інфографіка: РНБО 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *