ОСТАННІ НОВИНИ

Процедуру ЗНО знову хочуть змінити

|

Наступного року в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) пропонують відмовитися від практики встановлення нижнього порогу в 124 бали. Натомість, перейти до практики визначення результатів ЗНО за принципом «склав ЗНО / не склав ЗНО» і видавати тим, хто не склав ЗНО замість сертифіката довідку. Про це пише Освіта.ua.

Ще однією з пропозицій УЦОЯО є надання права вищим навчальним закладам самостійно визначати нижні і верхні пороги результатів, на основі яких абітурієнти допускатимуться до участі в конкурсі.
В УЦОЯО пропонують відмовитися від включення до переліку предметів, із яких проводиться ЗНО, всесвітньої історії та світової літератури, а також надати можливість абітурієнтам пройти ЗНО з української мови та літератури, математики, англійської мови за тестами двох рівнів складності.
Проте директор Українського центру оцінювання якості освіти скептично оцінює можливість впровадження запропонованих норм до Умов прийому 2015 року.
«На жаль, перше засідання робочої групи не дає підстав для оптимізму. Працівники МОН не дуже налаштовані на реалізацію цих пропозицій. Але відрадно, що ці та інші пропозиції щодо проведення вступної кампанії у 2015 році, сьогодні з ініціативи Л.М. Гриневич та за іі участю, були дуже детально обговорені в Комітеті ВР з питань науки та освіти. Завтра вони будуть презентовані Міністру освіти і науки С. Квіту. У середу робоча група збиратиметься знову. Чекаємо на інформацію про це засідання», – зазначив Ігор Лікарчук.
Він також нагадав, що відповідно до вимог нового закону «Про вищу освіту», Умови прийому до ВНЗ вони мають бути оприлюднені не пізніше 15 жовтня. 

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *