ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС відклав введення нових санкцій проти Росії

|

Країни-члени Євросоюзу ухвалили рішення відкласти офіційну публікацію нового пакета обмежувальних заходів відносно Росії для того, щоб сприяти подальшій реалізації угоди про припинення вогню в Україні. Про це сьогодні, 9 вересня, заявила глава МЗС Італії Федеріка Могеріні, передає «Інтерфакс-Україна».

«Є задоволення від того, що перша домовленість про припинення вогню дотримується протягом деякого часу. Це не означає, що в Україну прийшов мир, але очевидно, що є необхідність дати певний імпульс для повної реалізації плану. Саме з цієї причини введення нового пакета санкцій було відкладено», – сказала вона в ході виступу у верхній палаті італійського парламенту.

Крім того, торкаючись теми можливої участі Італії у наданні військової допомоги Україні, Могеріні підтвердила, що «в цілому такий намір у Риму є», однак відповідне питання має бути представлене для обговорення в парламенті.

Нагадаємо, раніше Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що говорити про зняття європейських санкцій щодо Росії можна буде в тому випадку, якщо план мирного врегулювання в Україні буде дотримуватися.

Крім того, Фінляндія гальмувала введення нових санкцій щодо Росії.

Водночас як уже повідомляв Львівський портал, російські війська і терористи продовжують грубо порушувати умови перемир`я, обстрілюючи позиції українських військ, у тому числі із застосуванням важкого озброєння. Тоді, як українські військовослужбовці дотримуються умов перемир`я і відкривають вогонь виключно у відповідь.

Загалом за час так званого перемир’я вже загинули п’ять українських військових та ще 33 отримали поранення.

 
Фото: visti.pro 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *