ОСТАННІ НОВИНИ

Сили АТО припинили вогонь, але в Донецьку досі війна

|

Всі сили АТО з 18.00 припинили вогонь на сході України. Про це повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в п`ятницю ввечері, передає Українська правда.

«З 18.00 всі військові підрозділи українських силових відомств, які беруть участь в антитерористичній операції, припинили вогонь на виконання наказу президента України», – сказав він.

Щодо обміну полонених Лисенко сказав: «Ми готові найближчим часом почати процес обміну заручниками. І враховуючи, що ця технічна процедура має якийсь час для організації процесу, то, швидше за все, це відбуватиметься вже від завтрашнього дня».

Водночас прес-служба Донецької міськради повідомляє, що станом на 18:00 в Донецьку було неспокійно: були чутні звуки залпів і вибухів.

Крім того, вівся артобстріл в Петровському районі міста. В чергову частину МНС України в Донецькій області надійшли повідомленнями про це і наряди виїхали до місць пошкоджень.

Як відомо, 5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків “ДНР” Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови “ЛНР” Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, “ДНР” і “ЛНР” за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п`ятниці вогню на Донбасі.

Фото: прес-служби МОУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *