ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО не зможе захистити Україну – експерт

|

НАТО не зможе захистити Україну, альянс лише зможе надати допомогу у вигляді зброї. Про це сьогодні у програмі громадського мовлення Львівського прес-клубу – «Прес-клуб-ГІТ» зазначив доцент кафедри міжнародного права ЛНУ ім. І. Франка Володимир Лисик, передає кореспондент Львівського порталу.

«На сьогодні ситуація виглядає так, що НАТО не зможе нас якимось чином захищати за допомогою сили зброї. Інша справа – нам можуть надати військову допомогу. А як користуватися зброєю, наші військові знають. Питання в тому, що наша зброя є морально застарілою, вона є неефективна. До прикладу, коли в Польщі запитали, що вони робили, якби у них була така ж ситуація як в Україні, вони відповіли: «Ми би підняли винищувачі і за кілька хвилин знищили ворога». А у нас такої можливості немає», – розповів правник.

В.Лисик також висловив один з можливих варіантів, чому почалася війна на Сході.

На його думку, це було зроблено для того, щоб не допустити приєднання України до НАТО.

«Я не знаю випадків, коли до НАТО приєднувалися би держави, які мали територіальні претензії до інших держав. А ми маємо таку претензію до Росії. Фактично, щоб нам приєднатися до НАТО, нам потрібно узаконити анексію Криму і перш за все з цим не погодиться НАТО. Бо деякі його країни-члени будуть боятися, щоб подібна ситуація не повторилася з ними», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *