ОСТАННІ НОВИНИ

До Польщі втікають люди зі сходу України та з РФ

|

З кінця березня цього року на ділянці Мостиського прикордонного загону прикордонниками було пропущено через кордон до Республіки Польща більше 700 громадян, які повідомляли про мету отримання статусу біженців за кордоном. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

Якщо з початку року притулок у Польщі шукали у більшості мешканці Кримського півострова, то на теперішній час основна маса біженців із південного сходу України, зазвичай це сім’ї, або жінки з дітьми. Переважна більшість осіб, які слідували до Польщі є громадянами України, однак не є поодинокими випадки, коли статус біженця за кордоном прагнуть отримати і громадяни сусідньої Російської Федерації, частина яких не проживала на території України.  

Так, за вчорашню добу у пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, до Польщі було пропущено в чотирьох випадках 12 громадян, які в подальшому звернулись до компетентних органів із заявою про надання статусу біженців. Серед них була сім’я з міста Ровеньки, Луганської області – батько, мати та двох-річна донька. Мати виявилась громадянкою Російської Федерації, яка постійно проживала в Україні. Батьки повідомили, що через постійні бойові дії та загрозу життю вирішили тікати з дому. Не дивлячись на безпосередню близькість російського кордону, вони все ж таки обрали Польщу, оскільки вже не вірять у те, що зможуть бути у безпеці в Росії.

Також мостиськими прикордонниками раніше повідомлялось і про випадки в’їзду в Україну громадян Росії та подання заяв з проханням надання статусу біженців в Україні, зокрема через політичні переслідування з боку представників російської діаспори за кордоном. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *