ОСТАННІ НОВИНИ

Укрзалізниця рятує Україну від замерзання

|

З початку року з зони АТО залізниці України перевезли майже 70 мільйонів тонн кам’яного вугілля. Про це повідомили в головному управлінні перевезень Укрзалізниці, передає кореспондент Львівського порталу.

«Попри небезпечні умови перевезень та загрозу життю залізничників, вони роблять все можливе, щоб забезпечити енергетичну систему країни запасами кам’яного вугіллям на осінньо-зимовий період», – йдеться у повідомленні прес-центру «Укрзалізниці».

За словами Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, ситуація в енергетиці, наразі, є надзвичайно складною. «Уряд розпочав програму диверсифікації поставок вугілля, оскільки РФ та її наймити бомблять та руйнують шахти, в яких ми добуваємо енергетичне вугілля», – пояснив Яценюк в інтерв’ю журналістам.

Починаючи з кінця травня, терористи методично руйнують залізничну інфраструктуру: в зоні АТО підірвано 17 залізничних мостів і інженерних споруд Донецької, Придніпровської та Південної залізниць.

Окрім того, від бойових дій постраждали 3,5 км колії – 144 випадки несанкціонованих втручань. Зокрема, пошкоджено цілий перелік промислових колій, що доставляли вугілля до теплоелектростанцій (ТЕС).

Терористи роблять все, щоб знищити промисловість, гірничо-видобувну галузь та транспортну інфраструктуру Донецький регіону і таким чином зірвати підготовку до зими теплоелектростанцій, що працюють на кам’яному вугіллі по всій Україні.

«Залізничники, розуміючи покладену на них відповідальність, постійно відновлюють пошкодженні об’єкти, прокладаючи шляхи до промислових об’єктів», – кажуть у відомстві.

Наразі, як розповіли в головному управлінні колійного господарства, колійникам вдалося відновити вісім інженерних споруд та 1,6 км пошкодженої колії. Деякі об’єкти доводиться відбудовувати багаторазово. Поки що роботи ведуться лише власними силами залізниць.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *