ОСТАННІ НОВИНИ

До Пітера везуть поранених військових. А загиблим «діагностують» інсульти

|

Близько сотні поранених військовослужбовців доставили в Санкт-Петербург. Про це повідомила член Ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини та голова “Солдатських матерів Санкт-Петербурга” Елла Полякова в телефонній розмові з “Дождем“, передає УП.

“Прийшов борт з дуже великою кількістю поранених у військово-медичну академію”, – розповіла вона. Йдеться про Військово-медичну академії імені С.М. Кірова в Санкт-Петербурзі.

За її інформацією, на борту було близько сотні поранених військовослужбовців. Де і за яких обставин вони отримали поранення їй зараз невідомо. Вона перевіряє ще раз цю інформацію.

Як відомо, в селі Вибути під Псковом вранці 25 серпня відбулося поховання десантників, які загинули за невідомих обставинах.

Журналіст російського телеканалу Володимир Роменський, який поїхав до Пскова і зняв кадри на цвинтарі в Вибутах, зіткнувся з погрозами на свою адресу від невідомих людей, які порадили йому не намагатися нічого з`ясувати.

В ефірі телеканалу “Дождь” Роменський розповів про те, як відреагували родичі загиблих на появу журналістів і чому майже всім представникам ЗМІ, які приїхали в Псков, надходять погрози від невідомих, інформує news.еizvestia.com.

Журналіст розповідає, що причинами смерті, які офіційно вказуються в документах військових, є інфаркт та інсульт, незважаючи на те, що деякі загиблі були зовсім молодими людьми.

26 серпня стало відомо, що Полякова та інший член Ради Сергій Кривенко направили запит до Слідчого комітету з проханням провести розслідування обставин загибелі контрактників 18-ї мотострілецької бригади (в/ч 27777), уродженців Дагестану.

За офіційною версією, вони загинули на полігоні в Ростовській області 9 і 11 серпня.

Як пояснила Полякова, двотижнева затримка з направленням запиту слідчим була пов`язана з необхідністю перевірити інформацію

Фото: reviewnews.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *