ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували борців за правду та незалежність держави

|

Сьогодні, 23 серпня, на Личаківському кладовищі, біля Меморіалу УГА, відбулися поминальні заходи до вшанування борців за правду та незалежність держави. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

З молитвою та словом звернулися капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк, військовий капелан, настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла о. Степан Сус і міський голова Львова Андрій Садовий. Оркестр Академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного і хор «Гомін» виконали Гімн України. Після поминальних заходів на полях почесних поховань №67 та №76 відбулось заупокійне Богослужіння за борцями за правду та незалежність держави, які загинули під час проведення АТО та Революції Гідності.

«Наші герої вже там, куди нам прийдеться ще йти. Ми твердо переконані в тому, що вони не померли, що наші герої – друзі, сини, діти, чоловіки, просто знайомі, сусіди – залишаються жити у наших молитвах, нашому серці і пам’яті, у вчинках.

Багатьох з цих наших героїв я знав ще з часів або Академії Сухопутних військ, або Ліцею Героїв Крут, де вони починали свій бойовий шлях. Вчора мені повідомили про те, що загинув Стас Ліщинський, наш лейтенант, цьогорічний випускник. Останні кілька тижнів він постійно мене інформував про те, хто гинув на полі бою. А вчора вже інші сказали, що Стаса немає. Це дуже боляче й прикро, коли кожен день отримуєш такі вістки. Але, знаючи наших героїв особисто, свідомий того, що вони би не хотіли, щоб ми сумували. Напевно, вони хочуть, щоб ми щось робили у цій країні таке, щоби це горе більше ніколи не повторилося. Хочуть, щоб ми з вами знайшли достатньо зусиль у цьому житті, щоб перемогти зло, яке може знищити нас, або ми можемо знищити його.

Нехай Господь прийме душі наших Героїв у Царство Небесне, огорне їх Своєю ласкою і благодаттю. А ми з вами продовжимо працювати над тим, щоб будувати іншу Україну, інший народ. Це слово «інший» означає  кращий. Нехай Господь усіх нас береже», – звернувся Настоятель Храму Святих Апостолів Петра і Павла, військовий капелан о. Степан Сус.

Фото: прес-служба ЛМР 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *