ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині для зони АТО підготували мобільний госпіталь (відео)

|

На Львівщині підготували мобільний госпіталь. Його разом із персоналом у дві сотні працівників, відправлять у зону АТО, щоб там, у польових умовах, рятувати життя наших солдатів. Одночасно на стаціонарному лікуванні у такій польовій лікарні може перебувати сотня поранених. Про це повідомляє Zik

Лікарі розповідають: у польовій лікарні є все необхідне для лікування військових у зоні АТО. У розгорнутому вигляді госпіталь – це понад п‘ятдесят наметів, які займають площу у три футбольні поля. Одночасно тут можна розмістити сотню поранених і задіяти двохсот медиків. Для транспортування госпіталю у зону АТО необхідно сорок автомобілів. Його можна повністю скласти та розкласти менш як за дві доби. Це, кажуть медики, небагато. Адже, до прикладу, австрійським воякам знадобився б для цього майже тиждень.

«Тут зібрали лікарів високої кваліфікації – всі працюють в обласних районних лікарнях начальниками відділень. Наш госпіталь – рівня НАТО. Вони мають точно такі ж функції. Лише трішки по-іншому оснащені», – запевнив начальник 66-го військового мобільного госпіталю Петро Гринько.

Особовому складу 66-го мобільного госпіталю вже видали зброю, з якою вони вирушать у зону АТО. Військові кажуть, їхати готові хоч сьогодні.

«Зброєю ми забезпечені у повному обсязі: офіцери з прапорщиками – автоматами і пістолетами ПМ, а солдати-контрактники та сержанти – автоматами», – розповів начальник відділення матеріально-технічного забезпечення 66-го військового медичного госпіталю Дмитро Медвідь.

Коли польовий госпіталь відправлять на Схід, не розголошують. Невідомо також, скільки доведеться мобільній лікарні базуватись у зоні АТО. А от медикам обіцяють ротацію та відпустки.

Фото: стоп-кадр з відео
Відео: Zik 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *