ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано чоловіка та жінку, які шпигували на користь «ДНР»

|

Контррозвідка Служби безпеки України припинила протиправну діяльність 41-річного громадянина України та 58-річної громадянки України, які шпигували на користь терористичної організації «Донецька народна республіка». Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що чоловік був завербований представником «ДНР» – бойовиком із позивним «14». За його завданням затриманий здійснював збір та передачу розвідувальної інформації щодо підрозділів ЗС України, задіяних у проведенні Антитерористичної операції.

Першочергові зусилля вказана особа спрямовувала на фіксацію переміщень військових літаків та гелікоптерів, які дислокувалися на Чугуївському військовому аеродромі Харківської області. При цьому із задіянням «З» представники «ДНР» планували вчинити диверсію на складі паливно-мастильних матеріалів, розташованому на території аеродрому.

Натомість жінка за завданням представників бойового крила терористичної організації «ДНР» здійснювала цілеспрямований збір та передачу терористам деталізованих даних про місця дислокації блокпостів, вогневих точок, а також важкої бронетехніки підрозділів ЗС України у Маріупольському та Волноваському районах Донецької області.

Вживаються подальші контррозвідувальні заходи для встановлення зв’язків затриманих.

Фото: korrespondent.net/AP 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *