ОСТАННІ НОВИНИ

Донбаських біженців в Бурятії поселили в пансіонат «суворого режиму»

|

В пансіонаті під Улан-Уде (Бурятія), де розмістили біженців з Донбасу, виставили додаткову охорону. До нього не підпускають ближче, ніж на 100 м, що більше нагадує територію суворого режиму. Українців, які прибули 14 серпня в Бурятію, мало не з трапа літака зустріли представники Мінсоцзахисту та проводили їх в автобуси, які вирушили потім в реабілітаційний центр “Світлий”. Про це пише ТСН з посиланням на “Газета РБ”.

“Всіх, хто підходить дуже близько до паркану, тут же вибігає “зустрічати” ціла юрба потужних охоронців на чолі з пишною панянкою при погонах. Змушують відійти “через міст” (це приблизно 100 метрів від огорожі), попереджаючи, що вони “якщо що, попереджали”, – зазначає видання.

Однак, журналістам таки вдалося потрапити на територію “Світлого” і подивитися, як влаштувалися українці. За їхніми словами, все виявилося, як у звичайному санаторії, а біженці почувають себе нормально.

 “Ми вже звикли перебувати у подібних центрах тимчасового розміщення, і цей, до речі, поки що найкращий”, – зазначають постояльці, які пробудуть на території “Світлого” 21 день. Саме стільки становить термін карантину, через який нікого і не пускають на територію.

Як зазначає газета, після перебування у “Світлому” українців розселятимуть далі: куди, коли і як, ніхто поки сказати не може. Зараз вони живуть у кімнатах по кілька людей: хто сім`ями, хто компаніями. Що стосується того, що українці летіли в Анапу, а опинилися в Бурятії, то УФМС переконують, що як тільки закінчаться всі формальності з документами, всіх бажаючих розподілять згідно з їх початковим пунктом призначення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *