ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано терористичну групу, що готувала диверсію проти українських військовиків

|

Служба безпеки України затримала терористичне угруповання з числа українських громадян під час підготовки до диверсії стосовно однієї з українських військових частин у зоні антитерористичної операції, повідомляє «Дзеркало тижня».

“Спецгрупою СБ України в межах АТО з залученням 11 батальйону територіальної оборони 10 серпня затримана терористична група в складі 5 громадян України. Терористичне угрупування є частиною незаконного воєнізованого формування під командуванням представника терористичної організації “ЛНР” Петрова В.М. (громадянин Російської Федерації, генерал-майор Кубанської козацької асоціації, позивний “Батя”), – повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

У відомстві розповіли, що члени групи тероризували мирне населення в Дебальцевському районі Донецької області. Виконували завдання по встановленню місць дислокації опорних пунктів Збройних сил України, а також вивчали маршрути руху української військової техніки та особового складу.

“Затримані злочинці безпосередньо під час приготування до вчинення диверсії щодо одного з об`єктів української армії, розгорнутого на передових позиціях. У терористів вилучені зброя і боєприпаси, зокрема, ручний протитанковий гранатомет та набої до нього, автомати Калашникова, патрони до стрілецької зброї, гранати Ф-1 і РГД”, – йдеться в повідомленні.

Факт приналежності до незаконних воєнізованих формувань і участі в збройному протистоянні з силами АТО затримані визнали.

“Допитані терористи повідомили вагому інформацію про місця дислокації окремих підрозділів терористів “ЛНР”, кількості живої сили і озброєння”, – підкреслили в СБУ.

Розпочато кримінальне провадження, проводяться слідчі та процесуальні дії.

Фото: прес-служба СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *