ОСТАННІ НОВИНИ

Слідчі знову зацікавились викраденням Булатова

|

Дві найбільш вірогідні з них стосуються мотивів викрадення активіста Автомайдану

У рамках кримінального провадження, що його здійснюють працівники Головного слідчого управління МВС України, проводиться низка експертиз, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу міліції.

Як стверджують у прес-службі, слідчі перевіряють п’ять версій вчинення злочину.

“Найбільш вірогідними з них є версії щодо викрадення Дмитра Булатова з метою залякування у зв’язку з його суспільно-політичною діяльністю, а також викрадення з метою вимагання викупу від керівників Євромайдану за повернення одного з його активістів”, – йдеться у повідомленні.

У кримінальному провадженні проведено значний обсяг роботи для відтворення та аналізу січневих подій, що передували вчиненню злочину. Зокрема, слідчими допитано свідків з числа близького оточення потерпілого, які надали важливу для розслідування інформацію. Крім того, працівниками слідчо-оперативної групи вивчено кореспонденцію з цього питання, адресовану колишньому Генеральному прокурору України Віктору Пшонці, що надійшла від фізичних та юридичних осіб, іноземних держав, наголосили у міліції.

До матеріалів справи долучено результати судово-медичної експертизи, проведеної Міністерством юстиції Литви у лютому 2014 року у м. Вільнюс. У них зафіксовано перелік тілесних ушкоджень, завданих потерпілому. Серед них, зокрема: ампутація третини правої вушної раковини, різана рана лівої щоки, наскрізні колоті рани кистей,

множинні широкі крововиливи, малокрів’я внутрішніх органів внаслідок кровотечі з ран, струс головного мозку.
З метою отримання висновків з тих питань, які потребують спеціальних знань, слідчими у кримінальному провадженні призначено проведення молекулярно-генетичні, судово-психологічні та ряд інших експертиз. Правоохоронці також відпрацьовують місця викрадення та виявлення потерпілого з метою отримання та перевірки будь-якої інформації, що сприятиме встановленню осіб злочинців.

У прес-службі підкреслили, що розслідування триває. 

Фото: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *